Zelf Sigaretten Maken

Zelf sigaretten maken 

Het leven wordt er voor de rokers elk jaar duurder op door de alsmaar hoger wordende accijnzen die de overheid oplegt op tabakswaren. Er gaan de laatste tijd steeds meer verhalen op dat de staat een pakje sigaretten richting de 25, zelfs 50 euro wil ‘duwen’! Maar met het spekken van de staatskas in het achterhoofd zullen die prijsniveaus zo’n vaart niet lopen, wat niet weg neemt dat het toch al gigantisch kostbaar is.

Wat je nodig hebt voor het maken van eigen sigaretten 
Voor het maken van eigen sigaretten heb je een sigarettenmaker nodig en de ingrediënten voor een sigaret: de hulzen en tabak.

 • Sigarettenmaker
  Je kunt kiezen voor een handmatig of elektrisch bediende sigarettenmaker, al naar gelang de prijs die je wilt betalen voor gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en productiesnelheid.
 • Hulzen
  Je hebt ook de lege filterhuls nodig die met tabak gevuld moet worden. Deze komen in normale size, maar ook in Extra Long (XL).
 • Tabak
  De speciale tabak voor zelfgemaakte sigaretten is het beste aan te bevelen. Deze is droger dan normale shag en iets fijner van structuur, wat de kwaliteit van de uiteindelijke sigaret ten goede komt.

De kosten

De hulzenstopper is een eenmalige investering: handmatige hulzenstoppers variëren tussen de 5 en 30 euro en elektrische sigarettenmachines tussen 30 en 100 euro. 2019 is het jaar van de semi-automatische elektrische sigarettenmachines zoals bijvoorbeeld de Powermatic 3 en de Golden Rainbow welke zelf tabak verdelen en bijna hands-free werken.

 

 

 

Zelf sigaretten maken: korte uitleg

Tot slot leggen we kort uit hoe eenvoudig het is om zelf sigaretten te maken.

Voor elk soort sigarettenmaker zijn de eerste stappen altijd hetzelfde. Je opent de sigarettenmaker en vult de tabaksgleuf gelijkmatig met tabak. Vervolgens moet de tabak lichtjes worden aangedrukt en dan leg je de sigarettenhuls goed aansluitend aan het einde van de tabaksgleuf waarna de sigarettenmaker weer gesloten wordt. Bij een handmatige machine schuif je de hendel op en neer en je sigaret is gemaakt, bij de elektrische hulzenstopper haal de hendel licht over om de machine elektrisch in gang te zetten om de sigarettenhuls automatisch met tabak te vullen.

Eenvoudig en snel!

2 Comments

 1. Pingback: De beste elektrische sigarettenmachines – Wij Willen Roken
 2. Ik maak al meer dan 10 jaar mijn sigaretten zelf en kan me niet meer voorstellen dat ik zoveel zou moeten betalen voor sigaretten uit de winkel! Deze zijn echt onbetaalbaar geworden. Voor mensen die op zoek zijn naar een sigarettenmaker: Koop een Powermatic 2 van Zorr. Geloof me, ik heb ze allemaal gehad. De Powermatic 2 steekt er met kop en schouder bovenuit. Ik zeg: gewoon doen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *